Valencia CF04 septiembre 2022

CRÒNICA | Golejada del Valencia CF davant el Getafe CF (5-1)

Gran victòria del Valencia CF davant el Getafe CF per 5 gols a 1. Golejada dels nostres en una nit en la qual el Camp de Mestalla va vibrar, espentant des dels primers compassos i aplanant el camí cap a una victòria importantíssima. Els gols de Toni Lato, Samuel Lino i Samu Castillejo van obrir en els primers quinze minuts un avantatge que l'equip, superior en el domini del joc i en les ocasions durant els 90 minuts, va saber gestionar amb eficàcia. I és que, no sols no va donar cap opció al Getafe CF, sinó que a més Nico i Hugo Duro augmentarien la diferència amb dos punts en el segon temps, fins que en els últims instants el conjunt visitant faria el punt de l'honor en una jugada aïllada. Després d'aquest triomf, el Valencia CF buscarà altres tres punts la setmana vinent enfront del Rayo Vallecano. Amunt!

De la mateixa manera que en els partits anteriors, el Camp de Mestalla va començar a jugar el partit i va ser determinant amb la pressió ambiental des del xiulet inicial. L'equip nota l'impuls de l'afició des de l'inici i això es reflecteix en el to competitiu sobre la gespa. Després de dos arreons en els primers compassos sobre la porteria del Getafe CF, en el minut 7 arribaria per fi el primer tant, obra de Toni Lato. El lateral, capità en la nit de hui, va protagonitzar una gran jugada individual i va encendre Mestalla. La seua retallada en l'àrea va alçar a la gent dels seients i el colpege amb la dreta buscant l'esquadra de la porteria va tombar al Getafe CF.

En els següents set minuts de joc el Camp de Mestalla va vibrar amb la primera gran golejada del Valencia CF de Gattuso. L'equip obriria una bretxa definitiva per a amarrar els tres punts amb dos gols més. Primer Yunus Musah va posar una assistència extraordinària amb una pilota filtrada per damunt de la defensa i Samuel Lino, amb una rematada acrobàtica, tornava a perforar al conjunt azulón. Després, la pressió sobre la porteria de David Soria faria efecte i és que Samu Castillejo aprofitaria un error del porter rival per a tornar a manar la pilota a la xarxa.

La festa era completa a Mestalla: gran ambient i golejada des dels primers minuts. Colp d'efecte en un partit on el Valencia CF necessitava sumar els tres punts per a continuar creixent com a equip. Els nostres volien més i minuts després Hugo Duro, que va eixir substituint a Marcos André després que el brasiler rebera un dur colp, va tindre en les seues botes el quart, però David Soria li va rebanyar la pilota en l'àrea xicoteta.

A la mitja hora la graderia corejava a cada passada del Valencia CF, llepant-se amb l'estil de joc implantat per Gennaro Gattuso des de la seua arribada. Després del descans, el Valencia CF va saber gestionar de manera intel·ligent la trobada, assegurant un resultat molt important sense donar opció al fet que el conjunt rival poguera generar ocasions de perill sobre la porteria de Mamardashvili, que a excepció d'un gran mà a mà enfront d'Enes Ünal, a penes va haver d'intervindre, tenint un partit plàcid per a tranquil·litat de tots.

Superada l'hora de joc, el Valencia CF augmentaria la golejada amb el quart tant, obra de Nico, que en el seu debut com a titular estrena el seu compte particular com a valencianista gràcies a una rematada de cap en un córner. Minuts més tard, una bona carrera d'Hugo Duro que s'obria pas entre la defensa del Getafe CF a la carrera, suposaria el cinqué i definitiu. Amb la manita el Valencia CF tancaria el compte per a gaudi de l'afició, que entonaria en l'últim tram: “Que pot Mestalla!” i remataria la nit fent l'ona mexicana. En els últims instants es van estrenar André Almeida i Ilaix Moriba en aquesta segona etapa com a valencianista. El Getafe CF va aconseguir marcar l'únic punt del seu compte en una jugada aïllada.

Fitxa tècnica

5. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Cömert, Diakhaby (Cristhian Mosquera, 74’), Lato (Foulquier, 70’), Hugo Guillamón, Yunus Musah, Nico (André Almeida, 70’), Samuel Lino, Samu Castillejo (Ilaix Moriba, 70’) i Marcos André (Hugo Duro, 24’).

1. GETAFE CF: David Soria, Iglesias, Djene (Mitrovic, 29’), Domingos Duarte, Angileri, Seoane (Gastón Álvarez, 46’), Arambarri, Aleñá (Munir, 46’), Portu (Maksimovic, 46’), Borja Mayoral i Enes Ünal (Mata, 78’).

GOLS: 1-0 Lato, 7’; 2-0 Samuel Lino, 14’; 3-0 Samu Castillejo, 16’; 4-0 Nico, 65’; 5-0 Hugo Duro, 68’; 5-1 Gastón Álvarez, 79’.